
Ett av mina lite mer konkreta nyårslöften, eller snarare ett löfte för livet, är att jag ska våga experimentera lite mer med mina matlagningskunskaper - allra främst när det gäller fisk. Att avnjuta en nyfångad fisk direkt i anslutning till lägerelden är oslagbart, och jag är delvis uppvuxen med halstrad harr och rökt abborre till sommarkvällsmål, men det är tyvärr lite för sällan som jag tillagar egenfångad fisk hemma. Dessutom är det lätt hänt att man fastnar i gamla hjulspår - jag är ute efter någonting nytt och spännande! Därtill hör också att jag hellre äter gädda eller abborre än laxfiskar. Varför har jag egentligen inget riktigt bra svar på, jag har heller aldrig reflekterat över det förrän folk på senare tid har börjat påpeka att det är en aning märkligt.. Men nu skall det bli ändring!
För ett tag sedan fick jag ett recept som jag bestämde
mig för att tillaga efter bästa förmåga. Råvaror inhandlades, en röding
plockades fram ur frysen och vips så var årets första maträtt med egenfångad
bas producerad!
Det blev verkligen riktigt lyckat, så nu är jag redo för
nya utmaningar i fiskväg!
_________________________________________________________
Även om det finns oändligt många matlagningsforum med
ännu fler fiskerecept, så skulle det vara både roligt och intressant om ni delade med er av era
egna favoriter. Avancerade kockrecept/busenkla vardagsmaträtter/misslyckade
försök/lyckade familjerecept/mormors husmansfisk – allt är välkommet!
Men jäklar va hungrig jag blev! /Bönan
SvaraRadera