OM THERESE
Therese "Flicksländan" Lundin
Flugfisketokig och naturälskande Norrbottenstjej med stor passion för skrivande, skapande och fotografering. Bosatt i en gammal bondgård ute på landet med drömmar om självförsörjning. Ser gärna det stora i det lilla. Skrivandet är min terapi, skapandet min verklighetsflykt, naturen mitt andra hem. Flugfisket rymmer allt.


"Många av mina mest minnesvärda stunder utspelar sig tillsammans med min mormor nere vid vår sjö. Här fick jag inte enbart erfara det njutbara i fisket, utan även förvärva kunskaper och erfarenheter som jag först långt senare har förstått den verkligt viktiga innebörden i. Som att ingenting får gå till spillo, att allt i naturen hänger ihop, och att det i slutändan inte är vad vi äger i form av materiella ting som avgör hur vi är som personer eller hur lyckliga vi blir. Jag kom således att uppskatta fisket på många olika, vitt skilda plan. Oavsett vilken fiskemetod som vi ägnade oss åt så var det närheten till naturen, nyfikenheten över alla dess små under och glädjen över att få vara utomhus som gjorde att intresset för fisket kom att bestå.
– Som för så många andra har fisket utvecklats till att bli verkligt betydelsefullt för mig ur många olika perspektiv. Det har fungerat lite som en god vän som har funnits där genom livets alla skeden, alltid med en utsträckt nåbar hand tillgänglig. Fisket för mig är ett samlingsord som rymmer allt som får mig att må riktigt bra - rekreation och själaro sammanblandat med spänning i en enda livslång läroprocess. Det är som den där avgörande, sista pusselbiten som är ovärderlig och verkligen behövs för att få ihop en balanserad helhet av livet i stort. Fisket för mig måste vara en kravlös njutning. Det är först då som det blir verkligt värdefullt".


Naturen. Tystnad. Brusande forsnackar. Skrivna ord. Spegelblankt vatten. Kreativitet. 
 Sländor. Morgondimma. Solnedgångar. Norrsken. Sagor. Stjärnor. Årstidernas skiftningar. Självförsörjning. Skapande. Torrflugefiske. Frostmorgnar. Fågelkvitter. Musik. Frihet. Rosa. Fjälltoppar. Vak. Gamla ting.

- En del av Loop Team Sweden.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar